Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Comission Europèa entamena d’accions legalas contra lo Reialme Unit per la violacion de l’acòrdi del Brexit

Dimècres passat, finiguèt lo tèrme per emendar una lei britanica que contraven a la part de l’acòrdi sus l’Irlanda del Nòrd

La Comission Europèa (CE) a dobèrt una procedura d’infraccion contra lo Reialme Unit a causa d’una lei del govèrn britanic que manca a l’Acòrdi de Retirament de l’Union Europèa.
 
Dimècres passat, finiguèt lo tèrme que l’aviá donat Brussèlas a Londres per emendar aquela lei, dicha del mercat intèrne, amb la quala lo Reialme Unit complís pas sa part de l’acòrdi sus l’Irlanda del Nòrd.
 
La presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, a ja anonciat que lo govèrn britanic èra estat notificat de la dobertura d’una procedura d’infraccion per “aver trespassat las obligacions” establidas dins l’acòrdi. Lo govèrn britanic i deu respondre dins lo relambi d’un mes.

 
 

 
abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

La Comission Europèa entamena d’accions legalas contra lo Reialme Unit per la violacion de l’acòrdi del Brexit. E contra lo Riealme d'Espanha, per la violacion dels dreits umans internacionals e lo mesprètz aficat de la libertat de pensada, entamena quicòm ? E contra la siá disent "republica" francesa, contra la limitacion drastica del dreit de manifestar e la gestion ultraviolenta de las manifestacions, per l'erradicacion de las lengas del sieu territòri de gestion, entamena quicòm ?

A qué servís Euròpa se non defend los interèsses mai evidents dels pòbles europèus ? Vòli dire, a despart de servir d'interèsses plotocratics internacionals, coma aquí meteis…

  • 7
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article