Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bascoat: de protèstas contra la detencion de dos èx-presonièrs d’ÈTA

L’operacion, ordenada per l’Audiéncia espanhòla, arriba en seguida de la descobèrta d’un amagatal amb d’explosius de fa dètz ans. An detengut una tresena persona

| EFE/Juan Herrero
La Gàrdia Civila a arrestat dos èx-presonièrs bascos e una tresena persona per òrdre de l’Audiéncia Nacionala espanhòla, un tribunal d’excepcion, çò rapòrta Naiz. L’operacion es la seguida de la descobèrta arunan d’un amagatal de material explosiu. A aquel moment, se determinèt que lo material explosiu datava de dètz ans.
 
Los dos ex-presonièrs, Ekhiñe Eizagirre e Kepa Arkauz, foguèron meses en libertat en 2017. Eizagirre foguèt arrestada diluns de matin e la Gàrdia Civila la menèt a Zarautz perque foguèsse presenta pendent la perquisicion de son domicili. Parièr per Arkauz: l’arrestèron a Gasteiz e lo menèron a Arrasate per far la perquisicion de son ostal. Lo tresen detengut es Imanol Jaio, de Labord, que l’arrestèron a Irun. Riscan de penas fòrça nautas. Segon Naiz, Eizagirre e Arkauz pòdon èsser acusats de “detencion d’explosius” e “Jaio” d’ “apertenéncia a banda armada”.
 
Durant las detencions e las perquisicions i aguèt de protèstas ciutadanas contra la Gàrdia Civila.
 
L’amagatal plen d’explosius lo trobèron fa un an e los expèrts determinèron que fasiá dètz ans qu’èra abandonat. Es pas lo primièr còp que se tròba un amagatal amb de material explosiu après lo desarmament d’ETA, e se crei que l’organizacion los poguèt pas remetre perque n’avián perduda la pista.
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 




 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Maria-Àngel
4.

#2 Cal sapier legir ! Tot aquò se debanèc al Bascoat del sud e aqueste còp se parla pas que de la Gàrdia Civila.
Francia es pas santa, mès Espanha es pas qu'una dictatura.

  • 1
  • 0
francesc palma
3.

Cresi qu' aquesta tribunal lo que vol es crear problemas al Govern de Pedro e Pablo.

  • 3
  • 2
Estela jauna
2.

Ba ! Una vièlha abituda aquela de mandar de mond a las presons estrangièras. L'estat Francés càmbia pas.

  • 1
  • 2
Chatbèrt de Barbairan
1.

Eizagirre e Arkauz pòdon èsser acusats de “detencion d’explosius” e “Jaio” d’ “apertenéncia a banda armada”. Mas totes los membres de la guardia civil detonon d'explosius apartenon a una banda armanda que terrorisa las populacions civilas anant votar, non ? Lor va caler abelir las preisons !

  • 11
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article