Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: l’an aquitada dos ans e mièg après una arrestacion per terrorisme

Tamara Carrasco es una independentista catalana qu’a viscut una cachavièlha per de falsas acusacions de terrorisme

Un tribunal de Barcelona a aquitat Tamara Carrasco, una independentista catalana de 37 ans qu’a patit una cachavièlha de mai de dos ans après que foguèt detenguda,encarcerada e puèi assignada a domicili per de presumits delictes de sedicion, rebellion e terrorisme. Las acusacions se basavan sonque sus un messatge àudio de WhatsApp. Dins sa senténcia, la jutgessa a acusat la Gàrdia Civila d’èsser “pauc seriosa”.
 
Lo 10 d’abril de 2018, d’agents de la Gàrdia Civila arrestèron Tamara Carrasco dins son domicili a Viladecans (Catalonha). L’encarcerèron preventivament dins una preson de Madrid e puèi lo ministèri public l’acusèt, sens pròvas, d’alestir un atemptat terrorista contra la Gàrdia Civila e d’organizar un cremament de drapèls espanhòls. A causa de la manca de pròvas, quitèt la preson mas foguèt confinada dins sa vila de Viladecans, de la quala poguèt pas sortir fins al 30 de mai de 2019.
 
Ara Carrasco demanarà a l’estat espanhòl d’indemnitats per mai de dos ans de detencion e confinament.
 
Cap dels mèdias que l’acusèron dirèctament de terrorisme a pas publicat de messatge d’excusa. Ni mai los elegits antiindependentistas que l’acusavan de far partida de “comandos”.
 
Lo meteis jorn qu’arrestèron Tamara, la polícia anèt deténer Adrià Carrasco, que fugiguèt l’ostal pel balcon mentre que la polícia intrava per la pòrta. A l’ora d’ara, se tròba en exili a Brussèlas.

 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Aissò qu' es diu justicia trop vegadas actua per defensar lo pipi e contra los Drets Humans. Esperam que puga cobrar una indenmnicació per d'anhs e perjudicis per d'aquesta larga persecució qu' ha patit, que no té loc en democracia

  • 4
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article