Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Los Oxford Trobadors sus Òc Tèle

La television occitanofòna prepausa un filme documentari rodat entre Oxford e Peiregòrd e sublimat per de musicas remirablas en occitan

Òc Tèle prepausa un filme documentari sus The Oxford’s Trobadors, es a dire, un quartet de cantaires e de musicians que cantan en occitan de rock, de jazz, de musica classica inspirats dels trobadors occitans e quitament de cançons actualas coma de las de Nadau.
 
L’origina del grop lo trobam fa quaranta ans amb Denis Noble, professor emerit en fisiologia a l’Universitat d’Oxford que se crompèt un ostal secondari en Peiregòrd, a Vansens. A aquela epòca l’occitan èra fòrça present dins la vida sociala del vilatge, e Noble s’enamorèt de la lenga nòstra e de sa musica.
 
Aqueste filme es lo retrach de Denis Noble e dels autres musicians; i parlan de la modernitat de la poesia dels trobadors, de l’encant e de la subtilitat de la lenga occitana. Es un documentari rodat entre Oxford e Peiregòrd e sublimat per de musicas remirablas, cantadas en occitan. Un filme de Sébastien Hondelatte, produch per Saison Cinq en coproduccion amb Òc Tèle.
 
De veire sus octele.com.

 
 
 abonar los amics de Jornalet

 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc palma
1.

Està força ben qu' es faça lo filme sobre aqueste grups musical que canta als trobadors, la gran cultura nostra que represente los Trobadors, la cal reivindicar cada cop mai, l' ensenhar e la aprener a l'escola, posar la al loc qu' es mereis . Filmes, noms de liceus, d'avingudes, de carrieras, locs culturals, edificis, monuments, grups musicals coma aqueste, revistas, disques, radios, tvs,.....Es un tresor qu' avem de saber treure li profit sense cansar nos per reivindica çò qu' es nosre, e que mos an raubat.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article