Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

D’armènis an barrat mai d’una autoestrada d’Euròpa per denonciar los atacs contra lo Naut Karabagh

Los manifestants reclaman la finde las agressions de l’armada d’Azerbaitjan, amb l’ajuda de Turquia, e la reconeissença de la Republica d’Artsakh

De grops d’armènis organizèron divendres passat de barratges sus las principalas autoestradas de plusors païses de l’Union Europèa. Amb aqueles actes de protèsta, vòlon denonciar los atacs de l’armada d’Azerbaitjan, amb l’ajuda de Turquia, contra la Republica d’Artsakh, territòri tanben conegut coma lo Naut Karabagh. A mai, reclaman la reconeissença internacionala d’aquela republica que lo 10 de decembre de 1991 venguèt independenta de Bakó.
 
Los principals barratges se son tenguts sus las autoestradas que connèctan l’estat francés amb Belgica, Itàlia, Soïssa, Luxemborg, Belgica e l’estat espanhòl. I a agut tanben de protèstas entre Belgica e los Païses Basses; entre aquestes e Alemanha; e en Danemarc.
 
Los parlaments de Belgica, dels Païses Basses, d’Àustria e de Luxemborg an condemnat l’atac d’Azerbaitjan contra lo Naut Karabakh. A mai, l’Assemblada Nacionala francesa es a negociar se reconeis la Republica d’Artsakh, coma o a fach la comuna de Milan.
 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Trauc de Cuol
1.

Nos pausan ben de problèmas aquestes gents, es pas coma aquò que van s'atirar la simpatia e las ajudas dels europèus. Avèm besonh de rotlar sus las nòstras autorotas, pas de se far donar de leiçons...

  • 7
  • 34

Escriu un comentari sus aqueste article