Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

L’UE enebís d’anar en Canadà, Georgia e Tunisia pr’amor de la covid-19

Gaireben tota Occitània es en cobrifuòc a causa de la pandemia del coronavirus

L’Union Europèa a retirat l’autorizacion de viatjar devèrs Canadà, Georgia e Tunisia a causa dels rebrots de la covid-19. Los tres païses los an tirats de la “lista blanca” de territòris que se pòdon vesitar durant aqueste temps de pandemia a causa de l’aument de las infeccions.
 
Per contra, an ajustat a la lista Singapor, ont la situacion ara s’es plan melhorada. Amb aqueles cambiaments la lista se redutz a nòus païses: Austràlia, China, Japon, la Nòva Zelanda, Rwanda, Singapor, la Corèa del Sud, Tailàndia e Uruguai. Après un barrament generalizat de las frontièras entre març e junh pr’amor de la pandemia, l’UE redobriguèt en julhet las pòrtas a un pichon grop d’estats. La “lista blanca” se met a jorn periodicament en foncion de l’evolucion de la pandemia dins lo Mond.
 
 
Situacion al país
 
Mentretant al país la situacion a pejorat, lo cobrifuòc s’es impausat dins totes los departaments que pertòcan Occitània franc d’Alèir, Aude, los Alps de Nauta Provença, Cantal, Charanta, Corresa, Cruesa. Tanben la Val d’Aran poiriá intrar lèu dins l’estat d’alarma amb cobrifuòc car o ven de sollicitar la Generalitat de Catalonha. Quant a las Valadas, son tanben en cobrifuòc de 23h a 5h que l’a declarat la region de Piemont.

 
 
 abonar los amics de Jornalet

 


 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Cresi qu'ara es pas temps per viatjar a cap loc. Veire sa ciutat e res pus.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article