Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

D’activistas an manifestat totas nudas al Vatican en favor dels dreches dels omosexuals

Quatre membres del grop Femen se despolhèron dimenge passat quand Beneset XVI començava de pregar l’angèlus

| Occupy Wall St.

Quatre activistas ucraïnesas del movement feminista Femen se desabilhèron dimenge passat dins la Plaça Sant Pèire del Vatican, quand lo papa Beneset XVI pregava l’angèlus dempuèi la fenèstra de son abitança. Es aital qu’exprimissián lo sosten als dreches dels omosexuals de se poder maridar e d’adoptar d’enfants, e criticavan la posicion de la glèisa francesa que s’opausa al projècte de lei del govèrn d’Ayraut (amb lo sosten del president Hollande) de regular aqueles dreches. L’accion causèt de moments de fòrta tension amb los carabinièrs que i aviá dins la plaça.


En aprofechant que Beneset XVI sortissiá a la fenèstra per començar de pregar, las quatre activistas se desvestiguèron; sus lors còrses, avián escrich en anglés “In gay we trust” (“Cresèm als gais”). Qualques minutas puèi, foguèron arrestadas per la polícia.
 
Aquel incident coïncidissiá amb la manifestacion que se debanèt a París contra lo projècte de lei del govèrn francés de legalizacion dels matrimònis omosexuals e de lor drech d’adoptar.
 
En novembre de 2011, cinc activistas de Femen assagèron ja de manifestar totas nudas dins la Plaça Sant Pèire del Vatican, mas foguèron interceptadas abans qu’o poguèsson far.
 
Aquel grop a ja fach d’actes semblables dins qualques païses, coma Russia, lo Reialme Unit e quitament en Ucraïna, en coïncidissent amb la darrièra Eurocopa de fotbòl.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article