Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo Collectiu Contra l’Islamofobia en França se vòl internacionalizar davant las menaças de l’estat

Pel CCIF, la menaça del ministre es una vertadièra “denegacion politica e institucionala del racisme antimusulman”

| CCIF (Collectif Contre l\'Islamophobie en France)
Lo Collectiu Contra l’Islamofobia en França (CCIF) a anonciat son intencion d’”internacionalizar sas activitats” après que lo ministre francés de l’Interior, Gérald Darmanin, lo menacèt de dissolucion. L’endeman de l’òrre assassinat de Samuel Paty, lo ministre aviá considerat de dissòlver lo CCIF en l’acusant d’èsser “manifèstament implicat” dins crime. Lo CCIF reconeis que foguèt contactat pel paire de familha acusat d’aver orquestrat la campanha contra Paty sus Internet, mas aforís que faguèt pas res per manca de temps per verificar se l’afar èra dins son camp de competéncia, çò rapòrta Libération.
 
Pel CCIF, la menaça del ministre es una vertadièra “denegacion politica e institucionala del racisme antimusulman”, e mai “adreiça un messatge terrible als ciutadans de confession musulmana”. En reaccion, lo CCIF a “activat un plan d’amplor que permet de desplegar una larga part de (sas) activitats a l’estrange”.
 
Segon lo director del CCIF, Jawad Bachare, l’internacionalizacion del collectiu respond a una volontat de seguretat. “Recebèm de menaças anonimas, de corrièrs, es impressionant”, çò ditz Bachare a Libération. Aquelas menaças, las amassan e las senhalan a las autoritats. “Cal que l’estat nos protegisca, mas al luòc d’aquò lo ministre de l’Interior nos bandís dins una vendeta”.
 
La setmana passada, lo ministèri de l’Interior aviá indicat que la procedura de dissolucion del CCIF requerís un decret en conselh dels ministres. Aquel decret se fondarà sus l’“apologia del terrorisme”, los “òdis identitaris e religioses” e “çò que tòca a l’òrdre public”.
 
 


 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Abram Auvernha
9.

Fai quauquas annadas, en convidar l'Hani Ramadan per animar sas conferenças, lo  CCIF nos desvelèt sa fàcia vertadèira d'associacion politica pròcha daus Fraires Musulmans. Convidar quel òme es pas una acta de ren ! Se  chau bien soventar coma l'Hani Ramadan parlèt de las femnas pas veladas en las comparar embé de pèças de 2€ que passan d'una man en l'autra... Lo  projèct ideologic d'aquela associacion es en contradicion priònda embé ce que chantèron nòstes bons trobadors travès los sègles. Aitanben, amariá ben saubre ce que pòdon pensar tot  aquelh monde dau paratge e dau fin'amor que celèbran los principes d'egaletat entre los òmes e las femnas, tè !

  • 3
  • 0
Maignial Galhac
7.

#2 Dins lo Tarn, la catedrala de La Vaur foguèt vandalizada, mès pas per de rasons religiosas, çò sembla. Juste per bestiesa, per dos jovenòts desobrats. Per quant a la capèla del pic sant-Lop, al nòrd de Montpelhièr, se pòt pas saure se i a un ligam ambe la radicalizacion terrorista. Porria tanplan èstre un atèu "brafaire de curats". Segurament qu'es pariu dins la majoritat dels cases. Quora s'agis d'un acte d'islamisme politic, plan sovent, es reinvindicat ja que l'objectiu es terrorizar. Cal pas tot mesclar e creire que d'islamistas pican cada jorn.

  • 14
  • 13
0_0
6.

8132 Fichiers « S », son maites que los occitanistas pecaire !

  • 5
  • 7
Mesquin
5.

#2 O diguèri dejà mas i torni: Los crestians sèm pas una minoria religiosa, a mai la màger partida dels que profanan de luòcs crestians son pas de fisèls d'autras religions. S'agís pas de radicalitat religiosa, de racisme o de xenofobia sistematics.

  • 8
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article