Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Niça: almens tres mòrts dins una ataca al cotèl a l’interior de la basilica

Las polícias nacionala e municipala son intervengudas e an neutralizat l’agressor per balas

Almens tres personas serián mòrtas e qualques unas nafradas dins una ataca al cotèl a Niça, dins la basilica de Nòstra Dòna de l’Assompcion. L’ataca s’es producha aqueste dijòus vèrs 9h, çò rapòrta Nice-Matin. Las polícias nacionala e municipala son intervengudas e an neutralizat l’assalhidor per balas.

 
Avinhon: la polícia tua un òme que menaçava los passants amb un cotèl 
 

Duas oras puèi, la polícia a tuat devèrs 11h15 un òme dins una carrièra d’Avinhon, après qu’a menaçat los passants amb un cotèl, çò rapòrta Libération.
 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Julien Madrid
4.

Ara fau escriure un papièr sus Avinhon tanben, hé ;)

  • 0
  • 0
francesc palma
3.

Aquests terribles crims son fats pels integristas segurament perque no volen que lo Govern Francès permeta qu' es publiquin las caricaturas de Maoma. Crec que seria convenient que lo Goven posàs dificultats a la publicacion d'aquestas, alegant que i a un cert racisme contra la religion de los trebalhadors del nord Africa que trabalhan en França. Perquè es evident que si lo Govern volgués realment la libertat d'expression i a moltes causes que podria far, coma acabar amb lo centralisme que es lo cancer de tots los governs de París, e la prova de l'autoritarisme francimant. Donar libertat a las lengas reprimidas secularment e las culturas de las differentas nacions. I a grans possibilitats per engrandir la libertat d'expressions en França, non es solament las caricaturas polemicas.

  • 5
  • 3
Eppur si muova ?
2.

Cobra-fuoc, perspectivas de protèstas ? Un atemptat tomba a pic per far diversion. Pas volgut o maquinat pel govern, saique, mas tomba plan. Reconfinament, perspectivas de protèstas ? Bingo ! Un autre atemptat tomba tornamai a pic per far tornamai diversion. Pas volgut o maquinat pel govern, saique, mas tomba plan. Ma fista, comprengue qual podrà !

  • 14
  • 32
!
1.

... e sortigueron candèlas e mocadors .

  • 9
  • 16

Escriu un comentari sus aqueste article