Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

An interromput las emissions del discors de Trump en dirècte: “Permetrem pas que contunhe perque es pas vertat”

Lo jornalista Shepard Smith de la CNBC desmonta una per una las afirmacions falsas del president Trump dins sa compareissença de l’Ostal Blanc estant

L’intervencion del president Donald Trump divendres passat de l’Ostal Blanc estant, ont declarava que i aviá agut de frauda electorala e que los democratas ensajavan de ganhar l’eleccion, a causat tant d’estonament que los presentators de qualques cadenas de television màgers copèron la compareissença en dirècte per avertir que disiá de messorgas. Es lo cas del jornalista Shepard Smith, de la CNBC, qu’a mièg discors de Trump diguèt: “O interrompèm, perque çò que ditz lo president dels Estats Units, en bona part, es pas vertat. A començat e permetrem pas que contunhe perque es pas vertat. A començat de dire que i aviá de vòtes legals e que se se comptava solament los vòtes legals el ganhariá aisidament e qu’amb los illegals ensajavan de ganhar las eleccions. I a pas cap d’evidéncia qu’aquò siá vertat. Cap. Son solament de paraulas. Es pas vertat”.
 
Puèi, Smith enumerèt qualques afirmacions falsas que Trump aviá fachas dins son discors. “A dich que i aviá agut una interferéncia dins las eleccions. I a pas cap de pròva qu’o demòstre, e lo president n’a pas portat cap. Ditz que los sondatges foguèron falses. En qualques cases los sondatges faguèron de confusions. S’es comentat fòrça que benlèu lo concèpte dels sondatges se deviá repensar. Aquò es una autra causa. I a pas cap de pròva que los sondatges sián falsificats”.
 
Mai encara: “A dich que s’èra pas permés als observaires d’intrar dins los burèus de vòte per contrarotlar lo comptatge dels vòtes. Es categoricament fals. Dins totes los cases los observaires an pogut seguir lo comptatge”.
 
Sus l’acusacion de Trump que i a un ensag de cometre una frauda electorala: “Es categoricament fals. Dins l’estat de Georgia an demandat al secretari d’estat s’i aviá cap d’enquista per frauda. E lo secretari d’estat de Georgia a dich que i aviá pas cap de denóncia sus frauda electorala de part de democratas ni de republicans. E i a pas cap d’enquista. La vertat es que lo comptatge contunha”.
 
 
Un autre exemple es lo dels jornalistas de l’ABC News David Morissi e Jonathan Karl, qu’après lo discors an desmentit las afirmacions de Trump: “I a pas cap de pròva que i aja agut de vòtes illegals”.
 
 
Quitament la cadena Fox a mes en question las afirmacions de Trump: “I a pas cap de pròva de çò que ditz lo president”:
 



abonar los amics de Jornalet

 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

ltrobat
7.

#2
N'i a pas la debuta d'un començament de pròvas. Sonque la maishanta defensa d'un tipe que n'arreconeish pas la soa des.hèita e que semia lo deliri dens los cervèths d'uns quants complotistas.

  • 0
  • 0
ltrobat
6.

#2
N'i a pas la debuta d'un començament de pròvas. Sonque la maishanta defensa d'un tipe que n'arreconeish pas la soa des.hèita e que semia lo deliri dens los cervèths d'uns quants complotistas.

  • 0
  • 0
francesc palma
5.

Adieu Trump, fot al camp!

  • 9
  • 0
Claudi FOISH
4.

1984. Lo ministèri de la vertat.

  • 3
  • 0
Pitaluga
3.

Tè, nos fariá plan rire se las televisions exagonalas fasián parièr amb las fake-news eliseencas !

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article