Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

De protèstas contra la “Lei de seguretat globala”

De sindicats, d’organizacions de jornalistas e de collectius de defensa dels dreches umans an manifestat contra l’article 24 d’aquesta proposicion de lei

Pau (Bearn)
Pau (Bearn) | Occitània Arroja
De manifestacions contra la dicha “Lei de seguretat globala” aguèron luòc dissabte passat dins las principalas vilas d’Occitània e de tot l’estat francés. Protestavan contra una lei aprovada divendres per l’Assemblada Nacionala francesa que, segon lo govèrn, cèrca de garentir l’integritat fisica e psicologica dels policièrs e gendarmas.
 
De fach, l’article 24 es al centre de la polemica. Segon aquel article es enebida la difusion d’imatges de la cara de las fòrças de l’òrdre en accion jos pena de fins a un an de preson e de multas de 45 000 èuros. De jornalistas e de fotografes, amb lo sosten d’organizacions politicas e de sindicats d’esquèrra, denóncian una violacion de la libertat de premsa e un ensag d’empachar de documentar las pròvas de las violéncias policièras, que dins l’estat francés son a prene de dimensions fòrça inquietantas.
 
Fàcia a la polemica, lo govèrn francés, que defend que la difusion dels imatges expausa los agents a d’accions ostilas, a decidit d’apondre a l’article 24 qu’aquò siá “sens prejudici del drech d’informar”. Atal se decidiguèt dins una reunion del primièr ministre Jean Castex amb lo ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, e de nauts foncionaris.
 
De soslinhar que la polemica que l’amòda la lei explica perqué los debats de divendres a l’Assemblada Nacionala se tenguèron amb un fòrt desplegament dels agents de seguretat.

   
 





abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Ni libertat, ni egalitat, ni fraternitat, es la gran merdera del govern de París !

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article