Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Roger Pasturel nos a quitats

L’actor provençal foguèt un grand militant per la lenga a travèrs del teatre e del cinèma e tanben coma escrivan e traductor

Nos a quitats l’actor provençal Roger Pasturel, conegut sustot per son ròtle de Leon dins lo filme Malatèrra (de Philippe Carrese, en 2003) e pel de Cesar dins la pèça de teatre Marius de Marcel Pagnol representada fa unes cinc ans dins la mesa en scèna de Roland Peyron.
 
Nascut a Vauriàs, Pasturel foguèt un grand militant per la lenga a travèrs del teatre e del cinèma, e tanben coma escrivan de teatre, autor per exemple de la pastorala Lo camin deis estelas, e traductor.

 
 












abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pascau
1.

Ua pensada a la soa familha !

Ne'u coneishèvi pas qu'en tant que "Pepé Leon" dens Malatèrra mes quin ròtle e quin film, diuvivòsta! N'i avosse pas avut sonque aquò que seré dejà estat un grand actor mes aparentament que i avè autas causas qui podem descobrir uei...

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article