Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Campanha de micromecenatge de Nadal per ajudar Jornalet

L’associacion Los Amics de Jornalet lança una nòva campanha de micromecenatge de Nadal de 2020. La tòca es de recampar 3000 èuros en 30 jorns

| Bohdan Dmytruk
Los Amics de Jornalet venon de lançar una nòva campanha de microcenatge de Nadal per contunhar de finançar aqueste jornal en linha e l'ajudar a desvolopar los projèctes qu'es a elaborar, çò es lo numèro 2 de la revista papièr de Jornalet, e un nòu sit web fòrça mai complet, digne e modèrne. La tòca es de recampar 3000 èuros en 30 jorns.
 
Malgrat las mesuras impausadas per combatre la pandemia, volèm festejar Nadal coma cal e far un present al jornal occitan en linha, qu'es un pauc nòstre mainatge. Sèm nosautres que lo fasèm viure en lo legissent e de còps en li donant la bilheta de banca.
 
Jornalet es un projècte comunicatiu que cèrca l'egalitat lingüistica de la lenga nòstra dins lo panorama mediatic occitan. De 2012 a 2020 es estat realitat aqueste quotidian publicat integralament en occitan per de rasons de dignitat. Aqueste miracle es possible gràcias al sosten financièr dels Amics de Jornalet. Es per aquò qu’avèm besonh de vòstre sosten, per que Jornalet contunhe de viure totjorn mai. Cada campanha de micromecenatge qu’avèm lançada a complit los objectius que nos èrem fixats. Se Jornalet encara fonciona e existís, podètz èsser segurs qu’es gràcias a vòstres dons.
 
 
Podètz enviar los chècs a l’adreiça seguenta:
 
LOS AMICS DE JORNALET
6 carrièra Victor Hugo
11500 QUILHAN
 
O far un transferiment sus nòstre compte; vos en donarem las informacions bancàrias se nos escrivètz a amics.jornalet(a)gmail.com.
 
 
 
 
Per avança, siatz-ne  mercejats. Endavant!
 
 
 
 


Los Amics de Jornalet


              
    
fffff fffff
 Jornalet papièr num. 2
 
Segon çò que nos a raportat la redaccion, en genièr se publicarà lo numero 2 del Jornalet papièr que contendrà un dorsièr sul movement antibarratge al bòsc de Sivens e la mòrt de Rémi Fraisse, un especial suls eveniments de l'An Robèrt Lafont e Jusèp Condò que se commemorèt en Catalonha e Aran long de 2019 e qualques unas de las nòvas e opinions mai legidas. 
 
   
 
fffff fffff
 Nòu sit web
 
Quant al nòu sit web, se presenta un projècte fòrça ambiciós desvolopat per una còla de professionals qu'an priorizat lor amor del jornal e de l'occitan e que, per tant, permeton d'escalonar los pagaments dins la mesura que se poirà. Lo nòu sit serà "responsiu", çò es concebut e desvolopat de faiçon a se poder adaptar a totas las resolucions d'ecran e poirà èsser consultat sus ordenador, telefòn intelligent, tauleta... A mai, aquel nòu sit prevei que qual vòlga pausar de comentaris deurà autentificar son adreiça e-mail.
 
   
 
fffff fffff
 Jornalet rapòrta sas finanças de 2019
 
Intradas
Subvencion de la Generalitat de Catalonha10 685,00 €
Transferiments dels Amics de Jornalet
3230,00 €
Venda de Jornalet en papièr3139,50 €
Dons1996,57 €
Publicitat1840,00 €
Escotissons dels sòcis de l’ADÒC350,00 €
Apòrt dels fonzes de l'ADÒC5916,08 €
Total de las intradas:27 157,15

Despensas
Escotissons a las associacions professionalas de jornalistas266,94 €
Asseguranças132,44 €
Salari del corrector4000,00 €
Desplaçaments en Occitània
6744,27 €
Jornalet papièr (maquetatge e impression) 
2832,50 €
Assisténcia fiscala e financièra
779,10 €
Impòstes 3250,17 €
Salari del cap-redactor
8504,38 €
Serveire Internet e tecnicians 
 647,35 €
Total de las despensas:   27 157,15 €
 
 
   



abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Alexander
16.

#9 hahaha mentalitat occitanista tipica : se siái pas d'acòrdi amb las idèas d'esquèrra radicala, siái automaticament qualificat de "faissista"... arrestatz un pauc, aquò vèn ridicul... Trompilh a dit tot çò que pensi doncas i a res d'autre a dire.

  • 5
  • 13
trompilh
15.

#13

Adiu al Rigobert castrés.

Non es pas d’asirança ! Mas solament sus tres articles de cada jorn ne i a gaireben pas que parlan d’Occitània, totjorn nos parlar de causas que concernisson brica lo pòble occitan.

Començarèm de far de politica internacionala quora sarèm capable de far una politica Ociitana e non pas al revèrs.

Cal saber çò que volèm :

Siá una propaganda d’ultra esquèrra dins la gaubi butletin de la parròquiá

Siá un vertadièr jornal que s’atreva d’una informacion Occitana e que balha l informacion al travèrs de mantun trelitz.

Volèm, e es aquò que ten mai d’importancia, volèm un jornal occitan ambe una ideologia occitana (non d’esquèrra, non de dreita), volèm legir lo mond al travèrs de lo nòstre trelitz.


E caldrà parlar tanben de la crisa de l'occitanisme que ytranteja de mai en mai e qu'es mascanha al diables per se cambier.
Lo discors es abenat fins a l'ordil çaquelà. Siá se cambia, siá nes lo viatge per l'avalida.

  • 1
  • 6
trompilh
14.

#6

30€ /mes per = detz articles de dreita è .. lol ahahahah !

  • 1
  • 4
Robèrt de Castras
13.

Perqué tanta asirança contra lo sol jornal en òc qu'avèm encara ? Quand auretz tot tuat anaretz plorar sus Facebook - nifa nifa, avèm pas res e la lenga crèba !! Benlèu qu'o meritatz !

  • 12
  • 1
Trompilh
12.

#4
Soi pas Vincent, nimai Gaby soi pas un tròll.
Te caldrà estancar de far servir lo mot tròll cada còp que quicòm te convent pas, o que comprenes pas.

#9
la tissa ultrà esquerrista fa dire un brave tuquet de conariás, s’un o mantuns se troban pas consent ambe tu son faissistas es d’una evidencia alugòrada d’un razonament estequit.

# 10
Crèire que jornalet ajuda l’occitan es una error, al contrari, manten l’occitan dins son airal ideologic d’ultrà esquèrra çò qu’es una empacha granda a tota penetracion del mond enrodent.

Es pas amb’una mena de butletin de la parròquiá que farèm enantir l’occitan

  • 1
  • 8

Escriu un comentari sus aqueste article