Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasNarbonés

Un presep en confinament

An fach una grépia ont lo vilatge es vengut un immòble de gents confinadas e los santons pòrtan masca

La familha Moll de Narbona Plaja fan cada an per Calendas un presep subrebèl que quitament ganhèt los concorses de preseps de Jornalet de 2016 e 2017. Ongan, presentan una grépia adaptada a las circonstàncias actualas: es pas pus un vilatge mas un immòble, los personatges son confinats, lo restaurant es barrat, los santons pòrtan masca, etc.
 
Los preseps —tanben nomenats presepis, betlèms o grépias— son una de las tradicions occitanas del temps de Calendas, çò es lo temps de fèsta a l’entorn de Nadal e del solstici d’ivèrn. En Calendas, la cultura occitana se manifèsta plan, amb los repaisses en familha, de recèptas tradicionalas, los tretze dessèrts, lo cachafuòc o la soca de Nadal, las pastoralas, los nadalets, la decoracion de l’ostal...

 




abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Felicitacions a la familia Moll de Narbona per lo betlem amb figuretas tradicionalas de pagesas e pagesos. Portan mascatertas mas ja se las levaran, no i a mal que dure sempre.

  • 4
  • 0
josette moll
1.

merci beaucoup pour votre article , amicalement Moltes gràcies

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article