Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Escòcia: Sturgeon vòl un referendum d’independéncia “dins la primièra partida” de la legislatura que ven

La primièra ministra ditz que prepausarà “una data mai precisa” dins lo programa de las eleccions de 2021

La primièra ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, voldriá far lo referendum d’independéncia “dins la primièra partida” de la legislatura que ven, çò a dich dins una entrevista dins l’emission Representing Border.
 
La data la prepausarà dins lo programa de las eleccions de 2021. “Ma responsabilitat es de garentir la santat e lo benèsser del país e d’ensajar de lo dirigir pendent una pandemia, e soi centrada sus aquò”, çò a dich. Pasmens, a afortit que “se lo mond d’Escòcia vòtan que vòlon un referendun, i deu aver un referendum”.
 
Davant lo refús del govèrn de Boris Johnson de permetre lo segond referendum escocés, qualques voses del Partit Nacional Escocés demandan a Sturgeon una estrategia per garentir lo vòte se Johnson càmbia pas de posicion.

 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article