Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Las caras dels 388 deputats que votèron la lei francesa de “seguretat globala”

Una còla de 31 artistas an dessenhat e afichat “aqueles representants que vòlon que vejam pas pus nòstres policièrs violents”

| Sébastien Tüller
Una còla de 31 autors de benda dessenhada se son despartits lo prètzfach de dessenhar las caras dels 388 deputats de l’Assemblada Nacionala francesa que votèron en favor de la lei polemica dicha “de seguretat globala” e las an afichadas dins una carrièra de París. L’òbra li dison lo “trombinoscòpi de la vergonha” e, segon los artistas, representa “de fàcia aqueles representants que vòlon pas pus que vejam nòstres policièrs violents”, çò rapòrtan dins un blòg de Mediapart. “Nosautres, autors e autoras de benda dessenhada, avèm decidit de rendre visible aquelas e aqueles que votèron aquesta lei dins l’urgéncia a un moment que lo país es en plen confinament”, çò dison.
 
La nòva lei de seguretat que la promòu lo govèrn francés e qu’a ja passat la primièra estapa amb l’aprobacion a l’Assemblada Nacionala es fòrça criticada e s'es tengut de nombrosas manifestacions contra ela. La polemica l'amòda sustot son article 24, segon lo qual es interdicha la difusion d’imatges de las caras de las fòrças de l’òrdre en accion jos pena de fins a un an de preson e de multas de 45000 èuros.
 
De jornalistas e de fotografes, amb lo sosten d’organizacions umanitàrias, de partits politics d’esquèrra e de sindicats, denóncian una violacion de la libertat de premsa e un ensag d’empachar de documentar las pròvas de las violéncias policièras, que dins l’estat francés son a prene de dimensions fòrça inquietantas.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc palma
2.

Segur que son una cola de petenistas e ara del FN. Una cola de nazis franceses. Tan tocats ignorants bolhats coma los alemans d'en Adolf Quildo.

  • 5
  • 0
Pitaluga
1.

En 40, aqueles aurián votat los plens poders a Pétain, probable.

  • 13
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article