Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Àustria: la polícia a trobat un centenat d’armas de l’ultradrecha alemanda

Un ret de trafec de drògas auriá finançat la creacion d’una milícia ultradrechista en Bavièra

La polícia d’Àustria a trobat e confiscat d’armas e d’explosius a diverses militants ultradrechistas. S’agís de 76 fusilhs d’assaut, de 14 pistolets, d’environ 100 000 balas, de sièis granadas e d’explosius d’autras sòrtas. Segon lo ministre de l’Interior austrian, Karl Nehammer, tot aquel arsenal seriá destinat a de grops ultradrechistas d’Alemanha amb la tòca de crear “una milícia d’ultradrecha” en Bavièra. Amb las armas an confiscat 12 kg d’anfetaminas e d’autras drògas e d’objèctes de simbolisme nazi.
 
Per l’accion, la polícia austriana s’es coordenada amb las polícias de Bavièra, de Renània e del Ren del Nòrd-Westfàlia del Nòrd. Al total i auriá 9 detenguts.
 
Las armas las descobriguèron quand s’enquistava sus un ret de trafec de drògas que venián d’Alemanha. La polícia crei que lo profièch dels estupefasents èra per finançar las armas.
 
En mai de las armas, se son apoderats de simbòls nazis, amb d’objèctes de l’armada alemanda del Tresen Reich.
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Per tenencia d'armas e droga poden aver un castic de força ans de preson. Hitler comencet parelh.

  • 3
  • 0
Rigobèrt
1.

Un centenat d’amas ? Mon diu çaquelà ! de que sarar lo trauc ! la bomba atomica d’Iran, Pakistan, aquò rai !

  • 0
  • 14

Escriu un comentari sus aqueste article