Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís d'Ate

Decès de Pierre Cardin, pionièr del prêt-à-porter

Lo costurièr venetofrancés foguèt lo primièr que faguèt de son nom una marca

| Paula Wallace
Nos quitèt dimars passat a 98 ans lo costurièr Pierre Cardin. Pionièr del prêt-à-porter, foguèt lo primièr que faguèt de son nom una marca.
 
Nascut Pietro Costante Cardin en 1922 a San Biaxio de Całalta (Venèt), se consagrèt lèu al mond de la mòda jos l’influéncia de Dior. Après la Segonda Guèrra Mondiala, s’installèt a París ont en 1957 fondèt sa pròpria marca e revolucionèt la mòda amb sa creativitat.
 
 
Cardin al país d’Ate
 
En Occitània, Cardin s’interessèt al vilatge de la Còsta (País d’Ate) ont reabilitèt lo castèl del marqués de Sade e organizèt un festenal cada an. A mai, crompèt e renovèt 47 ostals, una desena de botigas e quaranta ectaras que daissèt inesplechadas. Amb la tòca de far un “Sant Tropetz local de la cultura”, voliá far de la Còsta un vilatge musèu mas d’unes li reprochèron de n’aver fach un vilatge desèrt.





abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Au bon chic parisien Paris, Capitala de l\'Univers
2.

Ah, es mort aquel ? Tè, pensavi que l'èra jà dempuèi bel temps ! La parisencalha pèrd mai un d'aqueles faire-valers que li servissan a contunhar a se fantasmar en Mèstre del Mond.

  • 13
  • 5
Pitaluga
1.

Basta saber fargar una vèsta e un parelh de cauças, e passas per un creator. A ! e saber far de dardenas en embelinant la parisencalha e lo Gotha mondial a còps de frasas cròias.
Tè ! Me'n vau CREAR una pissarrada que n'ai envèja !

  • 8
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article