Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaComengeLuishonés

An barrat l’estrada entre Bossòst e Luishon per alèrta terrorista

Segon divèrses mèdias, l’estat francés a intensificat sos contraròtles frontalièrs en Aran, Mentonasc e Catalonha Nòrd

| Amador Marqués
Las autoritats francesas barrèron dimècres passat l’estrada del Portilhon, entre Luishon e Bossòst, per una menaça terrorista. S’agís de l’estrada D618A, del costat luishonés, e N141, del costat aranés.
 
Lo prefècte Étienne Guyot, del departament de Nauta Garona, a comunicat que i barrava la circulacion en seguida de las recomandacions del president francés, Emmanuel Macron, compte tengut de l’evolucion de la menaça terrorista.
 
Lo comunicat prefectoral tanben rapòrta que los veïculs pòdon circular entre Comenge e Aran en passant per Pònt d’Arrei, qu’es l’estrada parallèla a Garona, ont los contraròtles frontalièrs son ara mai frequents. Segon mai d’un mèdia, l’estat francés a intensificat sos contraròtles frontalièrs tanben en Catalonha Nòrd e Mentonasc.

 
 

abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

L'Estat Francès açò qu' a de far es no crearse problemas amb los musulmans franceses, cercar la concordia amb eles e voler tenir las relacions mai cordials amb los ciutadans musulmans que ja foren sos paires qu' anaren a França a ganhar se la vida .

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article