Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Cronicas del confinament: convit per la covid

Demest aqueles sièis convits, quin es aquel que vos agradariá de recebre?

Per butar mai endavant la campanha de vaccinacion an decidit de mandar a caduna e cadun un convit. Demest aqueles sièis convits, quin es aquel que vos agradariá de recebre? A vosautres de mandar la(s) rason(s) de vòstra causida a Jornalet.
 
— Convit 1: Coma avètz agut o qu’avètz agut poscut o que podriatz agut èsser o que poiriatz aver agut èsser pertocats per la marrana e coma podriá benlèu arribar que o foguessètz un jorn, avèm lo plaser de vos convidar a una fissadeta lo __ de/d’ ________ de 2021 a ____h. Res nos ditz que vos apararà del mal ... mas vos esperam. Seretz los benvenguts!
 
— Convit 2: Trefolissètz d’anar al cinèma, avètz sacrament enveja d’anar al teatre, avètz foliá de mòstras de pintura, avètz petelega de concèrts de musica e de balètis... per vos liberar enfin e vos dobrir aquelas pòrtas grandas de la cultura, avèm lo plaser de vos convidar a una fissada lo __ de/d’ ________ de 2021 a ____h. Se podiatz venir amb los braces nuses, nos fariá ganhar de temps!
 
— Convit 3: Avèm lo plaser de vos convidar al pus grand carnaval de l’istòria de la covid que se debanarà lo __ de/d’ ________ de 2021 a ____h. Seretz desmascats se venètz mascats! La dança dels bofets serà remplaçada per la danca de las seringas. Aital, seretz vaccinats pel cuol dins aquela ronda collectiva que recamparà un milierat de personas. Per clavar Carnaval, Dòna Covid-19 serà desmascada e jocada a la poncha d’una agulha giganta e cremada!
 
— Convit 4: Avèm lo plaser de vos convidar a una campanha de sosten financièr pels laboratòris farmaceutics que son paures qu’estripan. Per aquò far, se vos fasètz vaccinar un còp, seretz considerats coma sosteneires leugièrs, se vos fasètz vaccinar dos còps coma sosteneires pesucs, se vos fasètz vaccinar tres còps coma sosteneires de tria, e auretz drech a una quatrena fissada ofèrta. Per aquò far, vos deuretz presentar lo __ de/d’ ________ de 2021 a ____h.
 
— Convit 5: Essent que, confinats, mancatz de contacte, avèm lo plaser de vos convidar a un paupejadís del braç e a un fretadís de pèl assegurat per una man aluserpida. Puslèu dos fretadisses: un abans d’èsser fissat e un aprèp. Aquel calinejadís vos deuriá encalorar lo còrs , vos balhar de sanqueta e benlèu vos acarar als trembles ligats al vaccin. Un mètge o una infirmièra vos ponçonarà lo __ de/d’ ________ de 2021 a ____h.
 
— Convit 6: Se, per azard, viratz en redond coma de pòrcs malauts dins vòstres ostald, se sabètz pas qué far de vòstras pauras vidas, s’avètz enveja de prene l’aire, vaquí un convit que valdrà “autorisation de déplacement dérogatoire” per una sortida d’un desenat de minutas a mai d’un km. Sètz esperats lo __ de/d’ ________ de 2021 a ____ oras picantas, per vos far traucar la pèl.
 
De notar: per manca de moneda, un còpafam serà pas assegurat aprèp la fissada coma se fa de costuma quora anatz balhar vòstra sang. A vosautres de preveire!
 
 
 
Clamenç
umorista de lenga occitana

 
  
 
 
  
Partejatz lo confinament amb la rèsta de legeires

Encoratjam nòstres legeires a nos mandar de tèxtes, de vidèos, d’imatges o d’àudios sus lors idèas de passar lo confinament. De partejar aqueles moments entre totes nos ajudarà a nos donar d’idèas los unes als autres, e nos coneisserem un pauc melhor.
        
     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
fffff fffff fffff
 Lo confinament dels legeires de Jornalet 
  
Sès confinat a l’ostal? As, totun, de connexion a Internet? As de bonas idèas per passar lo temps? Jornalet demanda a sos legeires que partegen lors idèas e lor vida en confinament amb un messatge de tèxt, una fòto, un vidèo, un àudio o qué que siá que se pòsca publicar en linha e partejar amb los autres legeires.
           
As bastit un castèl de carton pels enfants? Fas d’escalada dins la cosina? As organizat un concèrt per videoconferéncia? Tenes una vida sociala sus las fenèstras o los balcons? Fas d’espòrt a l’ostal? As de bons libres a nos recomandar? De bonas idèas per èsser tostemps de bona umor?
 
 Manda tos documents a info@jornale...
            
Convivéncia e paratge en confinament.
 
     

 

 


 abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Daniel Codina Padrós Salt
4.

Mentre estem confinats al nostre municipi veiem volar avions. És una incoherència total.

  • 0
  • 0
JC Dourdet
3.

Papioli respond jamai a las question que li pausam... damatge.

  • 1
  • 1
JC Dourdet
2.

#1 D'ente tenetz totas quelas afirmacions? Quaus son vòstras sorsas e referéncias per zo afirmar?

  • 1
  • 0
Papioli
1.

Amusatz-vos, amusatz-vos pendent lo confinament, qu'apres la vaccinacion puraretz!
La veccinacion es un juòc;, es anodina. Si quò sert a ren quò fai pas de mau.
E ben si! la vaccinacion es facha per far dau mau.

Es pus la vaccinacion de Pasteur. I botan dedins daus produchs que son nocifs per la santat; de las nanoparticulas, de las substanças capables de modifiar vòstra ADN. Aquelas nanoparticules porrian reagir emben de las ondas electromagneticas coma la 5G que son o que van esser installadas en França. A l'ora d'aura, I a pas de pandemia, tot lo monde pòd zo verifiar.
Per qu'i aja una pandemia, chau d'abòrd vaccinar, botar en plaça la 5G que vai reagir emben las nanoparticulas e activats un processus de malaudias. Far creire que las malaudias qu'en resultaran venan du coronavirus. Es aquò la tresesma vagua. Demai lo monde auran paur, de mai van corir per se far vaccinar
E tot aquò emben la dictatura sanitaria qu'es pas sens rapelat lo temps daus nazis.

  • 0
  • 7

Escriu un comentari sus aqueste article