Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Òc Tèle a signat per tres annadas de mai amb la region Nòva Aquitània

La cadena prepausa desenant quatre nòvas emissions, mai de documentaris, un cortmetratge d’animacion e un autre de ficcion

| ÒCtele
Òc Tèle ven de signar per tres annadas de mai amb la region Nòva Aquitània. La region a pachat, d’efièch, un contracte d’objectius e de mejans (COM) amb quatre cadenas de television, dont Òc Tèle, çò qu’asegura la creacion audiovisuala en occitan dins las tres annadas venentas. A mai, lo COM permetrà de refortir las collaboracions entre las divèrsas cadenas, especialament la television basca Kanaldude.
 
Dins las novetats que la cadena prepausa desenant, i a quatre nòvas emissions, mai de documentaris, un cortmetratge d’animacion e un autre de ficcion.
 
Creada e dirigida pel jornalista breton Lionel Buannic, la cadena Òc Tèle espeliguèt lo lo 20 de decembre de 2013. Se pòt veire sus Internet e sa grasilha compren d’informatius, de programas infantils e de divertiment, una programacion mai que mai adreiçada al public jove. Dins las tres darrièras annadas a prepausat 210 emissions e a trabalhat amb de licèus, collègis e escòlas de la region, en implicant dirèctament mai de 70 escolans.
 
 
D’agachar sus: www.octele.com

 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Efectivament es una bona nova. A mai los governs regionals an de crear sas propias tv regionalas amb lo permis o pas de París., amparant-se en las leis de l' Union Europea e la Carta Europea de las Lengas Minoritarias. Es pas cara de montar e de la far funcionar, e a mai i a la publicitat per se financiar. Una eina necessaria per salvar la lenga de los Fabuloses Trobadors. Vam e força !

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article