Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Un grop d’expèrts de l’OMS es arribat a Wuhan per enquistar sus l’origina del coronavirus

En collaboracion amb de scientifics chineses, cèrcan de “comprene l’origina del coronavirus” e de “ responsas scientificas de la relacion umanoanimala”

| Reuters
Un grop d’expèrts de l’Organizacion Mondiala de la Santat (OMS) arribèt dijòus dins la vila chinesa de Wuhan per entamenar una enquista sus l’orgina del coronavirus que causa la covid-19 e que se localizèt pel primièr còp en aquela vila a la fin de 2019.
 
La còla trabalharà en collaboracion amb de scientifics chineses per “comprene melhor lo virus e evitar amb mai d’eficacitat la propagacion de la malautiá contagiosa dins l’avenir”, çò an raportat las autoritats chinesas.
 
La còla de l’ÒMS es formada per d’expèrts d’Alemanha, d’Austràlia, de Qatar, de Danemarc, dels Estats Units, de Japon, dels Païses Basses, del Reialme Unit, de Russia e de Vietnam. Lor arribada a l’aeropòrt de Wuhan la retransmetèt en dirècte la cadena de television CGTN. Tanlèu davalar de l’avion que los menava de Singapor a Wuhan, los esperavan divèrsas ambulàncias e professionals de la santat. Los cercaires devon passar doas setmanas en quarantena.
 
Dimars passat, lo director de las urgéncias sanitàrias de l’OMS, Michael Ryan, soslinhèt que la còla de scientifics “cercava pas de colpables”, mas de solucions scientificas. “S’agís de comprene l’origina del coronavirus, pas de trobar de colpables, volèm las responsas scientificas a la relacion umanoanimala. Aquò es pas quicòm de nòu, pendent fòrça annadas o avèm vist amb la pandemia de la gripa, venèm d’acabar lo combat amb Ebòla, s’agís de malautiás emergentas que trencan la barrièra entre los animals e los umans e causan de devastacion”, çò insistiguèt Ryan.
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

M'as colhonat quand t'ai vist ! (Revirat dl chinés)

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article