Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo rescalfament de la temperatura mondiala, per endreches e per ans

La revista New Scientist a publicada una carta interactiva amb las donadas istoricas de la NASA

L’Insitut Goddard d’Estudis Espacials, de la NASA, a publicat recentament l’analisi annala de las temperaturas mejanas a la superfícia de la Tèrra. Es de soslinhar que 2012 es estat la novena annada mai cauda que s’es constatada. Pasmens, aquel fach es pas anecdotic mas “plan normal”: practicament totas las annadas mai caudas correspondon al darrièr decenni, segon lo registre istoric de l’agéncia estatsunidenca, que comença en 1893. Es dins aquel periòde que lo rescalfament de la temperatura mondiala s’es consolidat. La revista New Scientist a decidit de concretizar aquelas donadas per endreches e per annadas.
 
Sus la mapa interactiva “Your warming world, New Scientist cèrca de demostrar que los cambiaments de temperatura observats per la NASA a escala mondiala, transferits als domenis locals e regionals en general, mòstran un gra de rescalfament fòrça mai extrèm.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article