Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’indústria del gas e del petròli emetèt 70 milions de tonas de metan dins l’atmosfèra en 2020

Las emissions de metan son una de las causas principalas del cambiament climatic

| Micha Lawry
L’indústria del gas e del petròli emetèt 70 milions de tonas de metan dins l’atmosfèra en 2020. Los escampaments sortits de la produccion e del transpòrt d’idrocarburs son equivalents a las emissions de gases d'efièch de sèrra ligadas a l’energia dins l’Union Europèa, çò raporta Reporterre.
 
Pel primièr còp, l’Agéncia Internacionala de l’Energia a publicat una carta satellit que mòstra l’origina dels principals escampaments. Se situan als Estats Units, en Argeria, en Russia, Ucraïna, Cazacstan e Turcmenistan.
 
S’agís d’emissions “superfluas e inacceptablas” segon lo director executiu de l’agéncia, Fatih Birol. Pasmens, en 2020 an davalat d'un 10% gràcias a las mesuras per combatre la covid-19.
 
De soslinhar que las emissions de metan son una de las causas principalas del cambiament climatic. Una tona de metan equival a trenta tonas de CO2.

 
 
abonar los amics de Jornalet

 


 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article