Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

La Dictada Occitana se tendrà ongan en linha

Delà la lectura del tèxt de Castras estant, lo CAÒC prepausa una tièra d’emissions sus YouTube, dont un concèrt de Mirabèl

Dictada Occitana de 2018 a Albi
Dictada Occitana de 2018 a Albi
La 24a edicion de la Dictada Occitana se tendrà ongan en linha, a causa de las condicions sanitàrias. Dins aquel sens, lo Centre Occitan del País Castrés e lo CAÒC prepausan d’emissions en linha sus lors canals YouTube.
 
Atal, deman dissabte, 30 de genièr, a 12h, lo canal YouTube del CAÒC emetrà las saludacions de la directritz Generala de la Politica Lingüistica de la Generalitat de Catalonha, Ester Franquesa, e de la presidenta del CAÒC, Núria Comas Fornaguera.
 
Puèi, a 15h començarà l’emission sul Canal de Youtube Azalais Centre Occitan del País Castrés, amb las saludacions e la lectura del tèxt causit per la Dictada Occitana 2021 de seguir dins los ligams següents:
 
— presentacion: https://youtu.be/Bl_OduzOiDQ
 
— lectura de la dictada classica: https://youtu.be/fsL9ZH9F2TY
 
En mai d’aquò, a 18h, s’emetrà en primièra un concèrt del grop Mirabèl Musica Occitana, sul canal YouTube del CAÒC
 
Per quant al vidèo amb las explicas e lo tèxt per l’autocorreccion, serà mes en linha lo dissabte 6 de febrièr de 2021 sul Canal de Youtube Azalais Centre Occitan del País Castrés.
 
La Dictada Occitana nasquèt en 1998 d’una iniciativa del Centre Occitan de Castras (Castrés) e d’an en an d’autras municipalitats an jonch l’eveniment. Darrièrament se debana cada an dins mai d’una quarantena de vilas a l’encòp.

 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

Una escasença per participar per los que son luènh (coma dins Erau que d'abituda la fan a Sant Pons, dins las confinhas del departament).
La MARPOC a Nimes tanben farà la dictada.
Siquenon, coma es dich çai-sus, avèm la possibilitat d'anar per youtube a Castras, d'ont partiguèt la dictada amb la capitada que li coneissèm.

  • 10
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article