Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’OMS demanda d’arrestar las vaccinacions après que seràn immunizats lo personal de la santat e las personas de risc

L’organizacion reclama de priorizar una desparticion equitabla de las dòsis del vaccin a l’escala mondiala, e non pas immunizar de païses precises

L’Organizacion Mondiala de la Santat (OMS) a demandat que s’arrèste las campanhas de vaccinacion après aver vaccinats los professionals de la santat e las personas de risc. Aital, l’OMS demanda que se faga una distribucion mai equitabla de las dòsis dins lo Mond entièr.
 
La pòrtavotz de l’organizacion, Margaret Harris, a assolidat qu’es çò que cal far “moralament” e “economicament”. Dins aquel sens, a pregat “los païses que, tanlèu vaccinar aqueles grops, asseguren l’accès d’autres als vaccins”, çò a dich dins un dejunar de premsa organizat per la BBC.
 
Segon Harris, i a divèrses estudis que demòstran qu’immunitzar de païses precises arrestarà pas la pandemia, mas qu’aquò la pòt quitament agravar e crear de nòus variants del virus. E a indicat qu’èra amb la “solidaritat internacionala” que se podiá empachar una repercussion economica pus granda, sustot dins los païses empaurits o emergents.
 
La setmana passada, un estudi manifestèt las diferéncias de vaccinacion entre los païses desvolopats e los autres. Segon aquel estudi, los 84 païses pus paures del Mond atenheràn pas l’immunitat de grop abans 2024, e mai qualques unes l’atenheràn pas jamai per manca de dòsis.

 
 



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Bill Gates Monde
3.

Ara qu'avem gaireben acabat los prumers testes in humans, que poderam vacinar los arrats hi h hi ...

e adara que sabem que cau pas vacinar los arrats vielhs ...

Numerous Care Home OUTBREAKS Appearing:
https://www.youtube.com/watch?v=WE6FFVWlI0U

  • 0
  • 3
Bill Gates Monde
2.

#1 This I call "Pandemic 1" hi hi hi ...

2 jabs every year, aquo es santat!

  • 0
  • 3
Pierre LACHAUD
1.

De mai en mai de messonjas dins los discors politics.
L'òm fai creure qu'i a una pandemia e que lo vaccin es un Diu miracle que vai tot reglar.
Quò es pas una dictatura sanitaria que fai mestier mas la democracia a començar per lo sistem medicau e ospitalier.

  • 5
  • 9

Escriu un comentari sus aqueste article