Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rochester: arrèstan, manòtan e lançan de gas pebre sus una dròlla de 9 ans

Los imatges d’aquela detencion tan violenta an provocat de protèstas del movement Black Lives Matter. Los agents son suspenduts

Un nòu cas de violéncias policièras a esmogut los Estats Units. Los imatges de la detencion d’una enfantona de 9 ans mòstran cossí dos agents de la polícia locala de Rochester, dins l’estat de Nòva York, la manòtan e li lançan de gas pebre a la cara mentre que la filha crida e demanda ont es son paire. Dins lo vidèo tanben se pòt veire qu’un agent li repròcha d’agir coma una drolleta, e ela respond qu’o es.
 
Los dos agents son estats suspenduts, tant que durarà l’enquista.
 
Los agents èran anats a l’ostal ont demorava la petita, en seguida d’una denóncia per una bagarra en familha. Quand i arribèron, trobèron la drolleta que fugissiá. La petita delirava e menaçava de tuar sa maire e de se suicidar. Mas lo biais de l’arrestar faguèt sonque aumentar lo malèsser de l’enfant.
 
Los eveniments an desencadenat de protèstas del movement Black Lives Matter, que manifestèron diluns passat lor refús d’aquela violéncia davant lo comissariat de la polícia. A Rochester avián ja agut luòc de protèstas fa mens d’un an per la mòrt d’un òme negre. Un afar qu’a implicats sèt policièrs.
 
De son caire, la consolessa màger de Rochester s’es engatjada amb la familha per que la dròlla siá sonhada per d’especialistas en santat mentala.

 

 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

La nina deia que volia matar a sa maire e non sai a qui mai ?

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article