Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Itàlia: Mattarella demanda a Mario Draghi que faga un nòu govèrn “tecnic”

Ditz qu’es un politician “de perfil naut que s’identifica pas amb cap de fòrça politica”, e demanda als partits politics italians que lo sostengan

Lo president de la Republica d’Itàlia, Sergio Mattarella, demanda a Mario Draghi que faga un nòu govèrn “tecnic” en Itàlia. Per Mattarella, l’èx-president de la Banca Centrala Europèa es un politician “de perfil naut que s’identifica  pas amb cap de fòrça politica”, e per aquela rason sollicita dels partits politics italians que lo sostengan.
 
Es aital que Mattarella a decidit de convocar pas d’eleccions anticipadas pendent la pandemia, malgrat que la Liga e Fraires d’Itàlia las revendican.
 
Itàlia aguèt ja un govèrn tenic pendent la crisi financièra de 2008, bailejat per Mario Monti. Aqueste còp serà Mario Draghi, benlèu lo sol que pòt a l’ora d’ara jónher de fòrças. Mas li serà pas aisit.
 
Après la crisi del govèrn de Guiseppe Conte, forçada per la formacion Itàlia Viva, de Matteo Renzi, que retirèt sas doas ministras, los partits an negociat dins los darrièrs jorns per trobar una sortida a la situacion. S’esperava que poguèsson pachar un nòu executiu, mas las convèrsas an pas brica capitat.

 

 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

Un govèrnaent tècnic ! Traduccion : un govèrnment ultraliberal, calculeta en man coma arma de gestion.

  • 0
  • 0
Mario Draghi
1.

A man de cridar seba e d'èsser embolsada pel deute, Itàlia querda Mario Draghi un ancian de Goldman Sachs per ensatjar de salvar lo país de la suincanèla.
Las drògas salvatritz van èsser rustes

  • 3
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article