Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Polonha: an inculpat una dirigenta del movement Cauma Nacionala de las Femnas

Marta Lempart risca una pena d'uèch ans de preson per las massissas protèstas feministas contra una reforma qu’enebís practicament l’avortament

| @martalempart
Lo ministèri public de Polonha a inculpat la lidèr de las protèstas contra la reforma de la lei de l’avortament, Marta Mirosława Lempart. Aquesta risca una pena d’uèch ans de preson car es acusada d’aver insultat un policièr, d’aver organizat de manifestacions dins l’encastre de la pandemia e d’aver declarat publicament qu’es d’acòrdi amb de delictes tals coma la destruccion de faciadas de bastissas e l’interrupcion de servicis religioses.
 
Cauma Nacionala de las Femnas es lo principal collectiu qu’organiza de protèstas contra la nòva legislacion qu’enebís practicament l’avortament. Dempuèi la fin de genièr, las protèstas se son reviscoladas en mobilizant de milièrs de personas per las carrièras de las màgers vilas polonesas. 

 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article