Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Republica Democratica de Còngo: an assassinat l’ambaissador d’Itàlia

Luca Attanasio viatjava dins un convòi de l’ÒNU qu’a patit l’ataca de sequestraires

| @Valerianendena
An tuat l’ambaissador italian dins la Republica Democratica de Còngo, Luca Attanasio, un policièr que l’acompanhava e lo menaire de la veitura. Los fusilhèron mentre que se gandissián al Pargue Nacional de Virunga dins un convòi del Programa Mondial Alimentari de l’ÒNU près de Goma. Los assalhidors cercavan de sequestrar d’emplegats l’ÒNU per reclamar un rescat.
 
Lo crime s’es passat dins la region mai instabla de la Republica Democratica de Còngo ont agisson de nombroses grops armats locals o sortits de Rwanda, de Burundi, de la Republica Centreafricana e d’Oganda.
 
Attansio moriguèt dins un espital a causa de las feridas de balas. Aviá 43 ans e fasiá partida del servici diplomatic italian dempuèi 2003. Foguèt ambaissador en Marròc, Nigèria e dins la Republica Democratica de Còngo.
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Nas de guit
1.

Mei exactament, que tornavan deu Parc de Virunga.

  • 0
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article