Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaRoergue

Roergue: pluèja de multas “sens contacte” e sens verbalizacion

Los agents se son servits de las camèras de videosusvelhança e de la geolocalizacion dels telefòns mobils per identificar totes los manifestants qu’an pogut

| Stafford GREEN
Una cinquantena de militants de Roergue an recebut de multas sens èsser estats verbalizats e sens aver quitament la possibilitat de contestar l’afar davant un tribunal, çò denóncia Reporterre. Aquela pluèja d'emendas “sens contacte” a luòc après las manifestacions pòstconfinament del mes de mai de 2020 en sosten als professionals de la santat o contra la marrida gestion de la crisi. La rason de la majoritat d’aquelas multas non verbalizadas es la reünion de mai de dètz personas per carrièras.
 
Segon lo quotidian de l’ecologia, que cita Numerama, los agents an observat las manifestacions per mejan de las camèras de videosusvelhança e de la geolocalizacion dels telefòns mobils per identificar totes los manifestants qu’an pogut e mai portèsson de mascas. Un grop de 25 verbalizats an contestat collectivament las emendas.
 
Un de las personas que lor son estadas infligidas de multas, Christian Roqueirol, membre istoric de la Confederacion Païsana, a quitament recebut una injoncion a pagar amb lo blocatge de la soma sus son compte en banca. Es encara sens audiéncia al tribunal. 
 
 



Numerama


 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
3.

Big brother is watching you !

Ara i sèm en plen dins 1984.

  • 4
  • 0
Franc Bardòu
2.

Cap de mobil, enlòc ni jamai, amics mieus !

  • 11
  • 0
Max Tolosa
1.

Cap de mobil en manifestacion amics meus

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article