Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La sindica d’Aran reclama de mesuras especificas pel país fàcia a la covid-19

La varianta britanica e los desplaçaments nombroses explicarián la situacion sanitària critica que la patís la Val d’Aran

| DGPL
La varianta britanica, presenta dins lo 90% dels cases de covid-19, e los desplaçaments nombroses explicarián lasituacion sanitària critica que la patís la Val d’Aran.
 
Davant aquela situacion, la sindica d’Aran, Maria Vergés, demanda a la Generalitat de Catalonha mai de contraròtles de mobilitat car considèra qu’es “insufisent” que se fagan solament dins las dimenjadas. Tanben sollicita de mesuras especificas per las escòlas d’Aran. Vielha a remembrat a Barcelona que lo Conselh General d’Aran a pas de competénciasdins los domenis de l'interior e de l'educacion, e qu'es la Generalitat que deu prene de mesuras. A mai, Vergés desira d'autras mesuras urgentas coma mai de vaccins e que se pense a un procès de desescalada sanitària adaptat a Aran. 
 
Vergés a tanplan demandat de poder far una segonda PCR als positius de covid-19 après los primièrs dètz jorns, en seguida d’una proposicion de Convergéncia Democratica Aranesa.
 
 
188 multas en tres jorns
 
Los Mòssis d’Esquadra rapòrtan que s'es intensificat los contraròtles als accèsses d’Aran. Dimars passat, indicavanqu’entre lo 26 e lo 28 de febrièr avián denonciat 188 personas que se volián desplaçar en Aran sens justificacion. Volián anar en Aran per esquiar opassar la dimenjada dins lors residéncias segondàrias.
 
Pasmens, aquí ont an fach virar mai de veituras es a la frontièra amb Comenge. S’agís de mond que se volián gandir a Les o a Bossòst per far de crompas.

 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article