Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Se cèrca uèch candidats per anar sus la Luna en 2023

Un miliardari japonés los convida a bòrd de la nau Starship d’SpaceX que planifica lo primièr viatge toristic a l’entorn del satellit

| Yusaku Maezawa 前澤友作
Vos agradariá anar sus la Luna? En 2023 aurà luòc lo primièr torn toristic organizat per Space X. Los nòu passatges de la nau Starship que farà aquel viatge los a crompats lo ric entrepreneire japonés Maezawa Yūsaku, qu’ara ven de metre en òbra un concors per convidar uèch personas coratjosas a l’acompanhar.
 
Maezawa a creat un sit web per aquela escomesa. La mission l’a nomenada “Dear Moon” (“cara Luna” en anglés). Los 8 elegits o auràn tot pagat e poiràn viure aquela experiéncia de sièis jorns en anar fins a l’orbita de la Luna e tornar.
 
Demest los inscriches, que son ja fòrça, Maezawa ne causirà 8 a partir del 21 de març que ven.
 
 
De personas creativas que pòscan melhorar lo Mond
 
Quand Maezawa crompèt totes los passatges d’aquel viatge, en 2018, cercava una femna que l’acompanhèsse dins un viatge sus la Luna, qu’alavetz lo miliardari japonés lo considerava romantic. Puèi, amb lo temps, estimèt que seriá mai interessant de convidar d’artistas. Mas aquela idèa a tanben evoluit. Ara cèrca de personas creativas que respècten dos critèris: lo primièr es que siá de mond convencuts que lo viatge los farà venir de melhoras personas e qu’en en tornar ajuden la societat de qualque biais; lo segond es qu’ajan la volontat d’ajudar los autres viatjaires e l’esquipatge long del trajècte.
 
 
 
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/h_L3wLmrMuA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

cissonet occitània
3.

Blanca Nèu e los 7 nanets benlèu ? Clar, Joan, Peiròt, Colhon, Gaitadet, Pescaluna e Pink Floyd

  • 4
  • 0
Nas de guit
2.

Emprenta carbòne ?

  • 3
  • 0
francesc palma
1.

Qu'en cerquen un altra, a mi no.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article