Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Catalonha: reclaman la redobertura de la frontièra barrada per alèrta terrorista

Qualques centenats d’abitants e 21 cònsols màgers asseguran que lo barratge frontalièr es un “escàndol” car grèuja grèvament la vida sociala e economica del parçan

Qualques centenats de personas s’acampèron dimenge passat per la redobertura de la frontièra interestatala que separa Catalonha Nòrd de Catalonha Sud. Amassats sul pont del riu Major, entre las comunas de Costoja e Albanyà, los manifestants reclamèron al govèrn francés que redobriguèsse la circulacion. Aquela estrada es barrada per las autoritats francesas jos l’escampa d’evitar l’immigracion illegala pr’amor d’una alèrta antiterrorista.
 
Lo recampament compreniá d’abitants del parçan e los cònsols màgers de 21 comunas dels dos costats de la frontièra qu’asseguran que lo barratge transfrontalièr es un “escàndol” car pòrta grèvament tòrt a la vida sociala e economica de las vilas e vilatges del parçan.
 
Segon lo Ministèri de l’Interior espanhòl, la frontièra aquí se tornarà dobrir lo 30 d’abril. Mas lo govèrn de la Generalitat de Catalonha a assegurat que se dobririá abans, segon las informacions qu’an de l’estat francés, çò rapòrta Vilaweb.
 
En novembre passat, lo president de França se gandiguèt en Catalonha Nòrd per anonciar un refortiment dels contraròtles de las frontièras coma responsa a las atacas terroristas.
 
 
 
 






abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
1.

Molt be per la gent, molt malament pels estats que ens ocupen, no es casualitat, sempre apunt de fotre...en fi el de sempre, espere-m'ho no, cal exigir que canviïn.
M'entres a no defallir, canya contra...en fi qui toqui, sempre de manera respectuosa amb tothom, fins hi tot encara que ells ens faltin, que càsum si ho fan!
Ens queda un camí llarg, però potser no, potser tot ja es aquí, a tocar, a veure.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article