Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

La Comission Europèa a presentat lo passapòrt sanitari

Apelat “certificat verd numeric”, permetrà de provar qu’una persona es estada vaccinada o testada negativa per facilitar la mobilitat dins l’UE

La Comission Europèa prepausa la creacion d’un certificat verd numeric que permetra de provar qu’una persona es estada vaccinada, en especificant quin vaccin, o testada negativa a la covid-19. Aquel document permetriá los desplaçaments entre los estats de l’UE.
 
Lo document serà un còde QR que se poirà portar dins lo telefòn mobil o estampat sus un papièr. Serà bilingüe mas pas en occitan, solament en la lenga oficiala de cada estat e en anglés.
 
La CE especifica que lo document “pòt pas èsser una condicion” per exercir la libertat de movements, e precisa que se tracta d’una “mesura temporària”, que se suspendrà quand l’OMS declararà la fin de la pandemia.
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Serà bilingüe mas pas en occitan, solament en la lenga oficiala de cada estat e en anglés. Qué lor pòt far, mai que siá copresentat amb l'anglés lenga d'ara enlà estrangièra a Euròpa ?

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article