Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Considèran l’elevatge intensiu de polalha coma “duradís” per las cantinas

Un arrestat, introduch discretament a la fin de genièr, cèrca d’introduire aital la polalha industriala dins las cantinas malgrat la lei Egalim

| Matthew T Rader
A partir de 2022, los menuts de la restauracion collectiva de l’estat francés deuràn comportar almens la mitat de produches considerats “bio” o “duradisses”. Aital o establis la dicha lei Egalim.
 
Mas ailàs, a la fin de genièr s’introduguèt discretament un arrestat que considèra “duradissa” la polalha industriala. L’associacion CIWF, que defend los animals d’elevatge, a criticat durament aquel arrestat e espèra que los deputats o corregiràn via d’emendaments al projècte de la lei apelada Clima e Resiliéncia, actualament en discussion a l’Assemblada Nacionala francesa, çò rapòrta Reporterre.

 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Aquestas naus industrialas son una vergonha, cal que non es permetan pas aquestas manieras de criar los polhs e galinas. Los animals son vida e cal que los respecten. Me recorden los camps d'estermini nazis.

  • 4
  • 0
lkjl ;n;jn
1.

  • 0
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article