Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Islàndia: erupcion d’un volcan endormit dempuèi 800 ans

L’erupcion es arribada après qualques setmanas de tèrratrems

Un volcan endormit dempuèi lo sègle XIII s’es desvelhat près de Reykjavík, la capitala d’Islàndia. L’erupcion es arribada après qualques setmanas de tèrratrems.
 
Un nívol roge a illuminat la nuèch arctica quand la montanha de Fagradalsfjall a començat d’escopir de magma. Los imatges son impressionants, mas la polícia a demandat als ciutadans de se sarrar pas del sit del temps que se barrava l’espaci aerian.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsteinbekk%2Fvideos%2F10224917275784355%2F&show_text=false&width=560" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

 

 

 



abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

E EDF nos assegura que i a pas cap de centrala nucleara exagonala que risca un tèrratrem. Coma fa qualques annadas que la tèrra a pas tremolat lai ont son... Lor cal far una formacion en geologia e volcanisme a aqueles aluserpits de l'atòm.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article