Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Escòcia: Salmond presenta un nòu partit independentista

Lo nòu partit se nomena Alba e Salmond ditz que cèrca la “supermajoritat” per aténher lo referendum d’independéncia

Division de l’independentisme escocés:  l’èx-primièr ministre, Alex Salmond, a anonciat que se presentariá a las eleccions del 6 de mai amb un nòu partit nomenat Alba, qu’es lo nom gaelic d’Escòcia. L’estrategia del nòu partit seriá d’aténher la “supermajoritat” que refortisca la revendicacion d’un nòu referendum d’independéncia.
 
Salmond a quitèt lo Partit Nacional Escocés (SNP) après son afrontament public amb l’actuala primièra ministra, Nicola Sturgeon.
 
Salmond acusa Sturgeon d’aver bastit una campanha contra el amb l’intencion de destruire sa reputacion e de lo mandar en preson. Nòu femnas l’acusèron de secutament sexual e temptativas de viòl mas foguèt relaxat per la justícia. D’autre latz, lo govèrn escocés es acusat d’aver amagat o d’aver revelat pendent l'enquista de documents, segon lo moment, amb una intencionalitat politica.
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

Per veire ara se la Nicòla e l'Alex nos fan un salmigondin coma Junts e ERC en Catalonha.
E nosautres, d'aquel temps, dançarem la scotish !

  • 4
  • 0
Canal Istoric
1.

Mèfi, mèfi, companhs escoceses ! Division dels independentistas = De pan benesit per Londres.

  • 13
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article