Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

França presenta la bagueta al patrimòni cultural immaterial de l’UNÈSCO

D’autras candidaturas possiblas èran los teulats de zinc de París e una fèsta tradicionala de Jura

Lo ministèri de la cultura de l’estat francés a presentat enfin, aqueste 31 de març, la candidatura de la bagueta a l’inscripcion al patrimòni cultural immaterial de l’UNÈSCO. La decision finala la prononciarà l’organisme internacional dins la davalada de 2022.
 
“S’aquela candidatura nacionala èra coronada de succès a l’UNÈSCO, l’inscripcion d’aquel element permetrà de far prene consciéncia qu’una practica alimentària que participa de la vida vidanta constituís un patrimòni a part entièra”, çò a declarat la ministra de la cultura, Roselyne Bachelot, dins un comunicat.
 
“Après quatre ans de trabalh, es una granda fiertat que nòstre dorsièr siá estat causit per França”, çò a declarat a l’AFP Dominique Anract, president de la Confederacion de la Fornariá-Pastissariá Francesa. De soslinhar que d’autras candidaturas possiblas èran los teulats de zinc de París e lo Biou d’Arbois, una fèsta tradicionala de Jura.

 
 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Valadier Jean-Charles La Selva de Segalar
9.

Error de manipulacion

  • 3
  • 0
Valadier Jean-Charled La Selva de Segalar
8.

Lo debat de la comission dels afars culturals del 31 de març permetèt d'adoptar a l'unanimitat lo tèxt dins la version votada pel Senat, fòra l'article sul forfait escolar per las escòlas associativas, tal coma Calandreta.

Se l'Assemblada seguís la comission sus aquel punt lo 8 abril venent, lo tèxt seriá pas votat confòrme e necessitariá un nòu percors legislatiu.

Cal ara botar a la ròda per que los deputats vòten confòrme aquela proposicion de lei durant son passatge a l'Assemblada nacionala lo 8 d'abril de 2021, en restablissent l'article sul forfait escolar suprimit en comission.

  • 5
  • 0
Pitaluga
7.

Sembla que d'unes an pas comprés qu'una informacion sul chauvinisme (disi pas francés perque seriá un pleonasme) es importanta. L'occitan tanben es candidat al patrimòni immaterial de l'Umanitat, mas es tras que possible que lo crostet i arribe abans. Es que l'Estat jacobin a aprés a se defendre dempuèi que poguèt pas empachar que Frederic Mistral reçaupèsse lo prèmi Nobel.

  • 17
  • 0
francesc palma
6.

Lo govern francès ço que ten es moltissima barra, una granda e infinitas barras per seguir tuant las lengas regionalas e culturas, entre las qualas la dels Trobadors. Ignorants e Barruts Pardals ! Sonque pensan amb lo cagador !

  • 3
  • 0
lo fabre
5.

E be a nosautres nos cal presentar la fogassa! he he

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article