Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’OMS considèra “inacceptable” lo ritme de vaccinacions en Euròpa

Sonque lo 10% dels europèus son estats vaccinats, dont solament lo 4% a recebut las doas dòsis

| Gerd Altmann
L’Organizacion Mondiala de la Santat (OMS) considèra “inacceptable” lo lent ritme de vaccinacions contra la covid en Euròpa, e a remarcat l’importància d’accelerar l’immunizacion de la populacion a causa de l’aument del nombre de cases. “Fa solament cinc setmanas, lo nombre de nòus cases en Euròpa èra descendut a mens d’un milion per setmana, mas ara la situacion es inquietanta, mai que çò qu’avèm vist en divèrses meses”, çò a plangut la directritz regionala de las urgéncias de l’OMS per Euròpa, Dorit Nitzan.
 
De son caire, lo director regional de l’OMS per Euròpa a soslinhat que “los vaccins presentan nòstre melhor mejan de sortir d’aquesta pandemia. Foncionan e son tanben eficaces per prevenir d’infeccions. Ça que la, lo desplegament de la vaccinacion es inacceptablament lent. E mentre que la cobertura contunhe d’èsser bassa, nos cal aplicar las meteissas mesuras socialas e de santat publica qu’avèm aplicadas dins lo passat”. Per Kluge, es necite d’aumentar la fabricacion de vaccins.
 
L’OMS a assegurat que las infeccions an aumentat dins totes los grops d’edat franc dels de mai d’80 ans, çò que fa remarcar l’eficacitat de las vaccinacions, perque son, dins l’Union Europèa, las primièras personas vaccinadas. Dins aquel sens calcula que lo vaccin a salvat la vida de mai de 6000 personas de mai 70 ans dempuèi que comencèron las vaccinacions, segon de donadas del servici public de la santat d’Anglatèrra.

 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

lo tipe ailà
2.

car pierre lachaud, desolat mas ieu ai enveja de creire lo govern que me vòl sonque de ben abans de me voler ma moneda, l'OMS qu'es una organizacion indep. dels governs e subretot lo vaccin que ven d'entrepresas farmaceutica qu'an pas res de veire ambe lo neo liberalisme..
melhor! contra l'exterminacion massiva de vida qu'ariba en partida en causa d'aqueles, be lor farai fisança, encara te!
visca la 5g

  • 1
  • 1
Pierre LACHAUD
1.

Cresetz, cresetz totjorn la propaganda etatica mas quò es mas una propaganda coma avem pas coneigut dempuei lo temps nazi.
L'OMS a rason, totjorn rason; i a pas a discutar. Sol lo vaccin soenha. Interdit tot autra medecina. Interdit per los vaccinats d'arrestar lo confinement perque son portaires dau virus. Interdit de far la differença entre los cas de Conavirus e los morts vertadiers d'aquel virus. Interdit d'acusar lo vaccin de causar la mòrt apres vaccinacion Pas de rason a çò que de las femnas perdan lòrs nenes apres vaccinacion. Lo vaccin es anodin, anodin, anodin.... repetam tot ensemble aquel mot : lo vaccin es anodin, anodin, anodin....
Dins una dictatura los pus dangeiros son pas los dictators mas los qu'obeissan a la dictatura e qu'agissan per sostener la dictatura..

  • 1
  • 15

Escriu un comentari sus aqueste article