Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Brussèlas: malescasut peis d’abril

La polícia carguèt contra de milièrs de personas qu’assistissián a un fals festenal convocat suls rets socials

| Reuters / Clement Rossignol
A Brussèlas, lo peis d’abril d’ongan es malescasut. De milièrs de joves anèron al pargue Bois de la Cambre en seguida de la convocacion d’un fals festenal, e fòrça d’eles volguèron pas partir quand la polícia los avertissiá que complissián pas las mesuras contra la pandemia de la covid-19.
 
Mentre qu’un dròne de la polícia avertiá los assistents que riscavan de multas e detencions, los agents carguèron contra lo mond en emplegant quitament de canons d’aiga.
 
Qualques personas de l’assisténcia an plangut l’accion de la polícia e l’an qualificada de ”superflua”. E mai admetan que qualques unes respectavan pas las nòrmas anticovid, asseguran que la majoritat èran assetats al sòl amb una masca.
 
A Brussèlas, es pas permés de far de reünions de mai de 4 personas en plen aire, per evitar la rapida transmission de la varianta britanica del coronavirus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article