Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Egipte: espectaclós desfilat d’un vintenat de momias

Las transportèron del Musèu del Caire al nòu Musèu Nacional de la Civilizacion Egipciana dins l’encastre d’un eveniment inedit

| @nadein197
Un total de 22 momias de faraons e faraonas de l’ancian Egipte desfilèron dissabte de ser al Caire. Las momias de 18 faraons e 4 de faraonas, las transportèron del Musèu del Caire al Musèu Nacional de la Civilizacion Egipciana, inaugurat dimenge passat. A l'ocasion d’aquel transpòrt s’organizèt un eveniment espectaclós e inedit.
 
Lo desfilat lo comencèt lo faraon Tao IId, que regnèt al sègle XVI abans lo Crist, e lo clavèt Ramsès IX, que regnèt al sègle XII abans lo Crist. Demest los protagonistas del desfilat se trobava las momias del celèbre faraon Ramsès IId e de la famosa faraona Hachepsot.
 
L’eveniment comprenguèt un espectacle musical que seguiguèt en primièra linha lo president Abd Al Fatah As Sisi. Son regim a aprofechat l’escasença per semblar estable e dobèrt al torisme.

 



 
abonar los amics de Jornalet

 


 



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Cresi que los monuments d'Egipte son impressionant e la gent que i a anat ten un gran record. De las momias non o cresi. Turisme pauc graciós.

  • 0
  • 0
Pitaluga
1.

A ! Me pensèri que lo desfilat de momias èra un desfilat de la novèla colleccion de nauta cordura. Coma son leumèns de momias qu'i desfilan...

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article