Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’occitan a l’onor a l’Universitat de Barcelona

S’inaugura uèi una exposicion sus l’aranés e sus l’occitan en general que durarà fins al 13 de mai

Tèxte legit

L’exposicion “Aranés, er occitan de Catalonha” arriba uèi a la Bibliotèca de l’Universitat de Barcelona de la man de l’ADÒC e del CAÒC. Una mòstra extensiva de libres, afichas e de material grafic amassat per las doas associacions completa l’exposicion, concebuda e creada per la Direccion Generala de Politica Lingüistica del departament de la cultura de la Generalitat de Catalonha.
 
Dins l’anticambra i a quatre veirinas qu’expausan, amb una amira panoccitana, l’istòria, la cultura occitana, l’occitanisme e l’activitat associativa amb una tièra de libres, mapas e afichas.
 
L’exposicion se pòt vesitar del 6 al 13 de mai a la bibliotèca de la facultat de letras e se prevei de vesitas guidadas e comentadas en occitan.
 
 
“Aranés, er occitan de Catalonha”
 
“Aranés, er occitan de Catalonha” fa un brèu percors per l’istòria, las caracteristicas e la vitalitat de l’occitan en Aran. Son restacament istoric amb Catalonha a permés de ne preservar l’identitat e d’i manténer la transmission generacionala de la lenga. L’exposicion presenta l’istòria de la reconeissença de l’occitan en Catalonha dins l’encastre legal de proteccion e l’espaci uman e geografic de l’aranés. La mòstra presenta l’occitan coma una lenga viva, amb una produccion culturala e una preséncia tanben dins las nòvas tecnologias de la comunicacion. L’exposicion se pòt veire e descargar en linha.
 
 
 
 

 
fffff fffff fffff
 



 
 Exposicion: “Aranés, l’occitan de Catalonha”
Del 6 d’abril al 13 de mai de 2021
CRAI Bibliotèca de Letras
Universitat de Barcelona
Gran Via de les Corts Catalanes, 585 (Plaça de l’Universitat)
 
 
Vesitas guidadas e comentadas en occitan los:
 
— 13/04 a 17h
— 21/04 a 10h
— 23/04 a 17h
— 27/04 a 17h
— 05/05 a 10h
 
A causa de las mesuras anticovid, las vesitas son limitadas a 6 personas e se cal inscriure per email a info(a)jornalet.com.

 
 
     




 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Aran, Los Països Catalans, Montpeller, Niça, La Lanas, Bigorra, Auvernia Nauta, Limoges Bais, Las Valadas Occitanas d'Italia, las Valadas D'Aude e Arieja, los Països Catalans,... tenen la fonetica coma la lenga dels trobadors. Cal o dire.

  • 3
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article