Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Umiliacion d’Erdoğan envèrs Ursula von der Leyen dins son viatge oficial en Turquia

La presidenta de la CE mostrèt sa perplexitat davant lo protocòl mas ne demandèt pas lo cambiament

Lo president de Turquia, Recep Tayyip Erdoğan, releguèt la presidenta de la Comission Europèa, Ursula von der Leyen, a un canapè mentre que plaçava lo president del Conselh Europèu, Charles Michel, dins un cadieral a son costat pendent una vesita oficiala a Ankara, dimars passat, 6 d’abril. La cap de l’executiu de l’UE se mostrèt perplèxa davant la disposicion de la reünion, e o manifestèt quitament amb un gèst amb las mans e en prononciant una interjeccion abans de s’assetar del temps qu’Erdoğan e Michel s’installavan dins lors cadierals, amb las bandièras de l’Union Europèa e de Turquia darrièr. Totun, ni Von der Leyen ni Michel demandèron un cambiament d’aquel protocòl.
 
Aquel tractament donat a la presidenta de la Comission Europèa a fach polemica just al moment que l’Union Europèa ensaja de convéncer Erdoğan per que Turquia torne a l’Acòrdi d’Istambol qu’obliga los païses signataris de far de leis contra la violéncia masclista.
 
 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Gers32
2.

...e l'aute Carles Miquèu pr'amor de qué s'a demorat assetut, aqueth tròç de ruste?

  • 7
  • 0
Franc Bardòu
1.

Mas qué pòdon plan esperar de l'Erdoğan ? D'un ase al bast non se farà jamai caval ! Aqueste òme es un integrista musulman : cossí volètz que se compòrte amb las dòmnas ? Mai que de l'umiliar per son identitat de genre, auriá mièlhs valgut de la criticar contra lo neoliberalisme autoritari que fòrabandís tota remesa en question economica del camp de discussion siá disent democratic. Mas d'aiçò, l'Erdoğan se tond tranquillament.

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article