Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Las Valadas, Saluças e Vísol candidats al títol de Capitala italiana de la cultura per 2024

“La nòstra vision de la cultura es larja, non mas que art e eveniments culturals dins un sens estricte, mas cultura di territòris: tradicion, environament, diversitat biològica, istòria, païsatge, lenga e decò religion”

| Saluzzo Monviso 2024

Tèxte legit

Las Valadas Occitanas de Piemont e l’ancian marquesat de Saluças, al pè de Vísol, presentan una candidatura per èsser capitala culturala d’Itàlia en 2024. La candidatura Saluças-Vísol 2024 portariá la reüssida culturala del territòri.
 
“La nòstra vision de la cultura es larja, non mas que art e eveniments culturals dins un sens estricte, mas cultura di territòris: tradicion, environament, diversitat biològica, istòria, païsatge, lenga e decò religion”, çò defend lo cònsol màger de Saluças, Mauro Calderoni.
 
Demest las nombrosas personalitats que sostenon la candidatura se tròban de famoses occitanistas coma lo musician Sergio Berardo e lo cineasta Fredo Valla. De soslinhar que de collectivitats de l’autre costat de la frontièra politica sostenon la candidatura, coma las comunautats de comunas de Val d’Ubaia, de Guilhestrés e Cairàs e de Sèrra Ponçon.
 
Lo títol de “Capitala italiana de la cultura” es autrejat pel conselh dels ministres italian en seguida de la proposicion del ministre del patrimòni cultural, d’activitats e de torisme, a la durada d’un an e prevei l’assignacion d’un milion d’èuros.

 
 
 
Corriere di Saluzzo, 8 d'abril 2021 (pagina 8)
 


abonar los amics de Jornalet

 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

abbe
2.

En mai de la beutat de sa ciutat vielha, Saluces a d'atots per venir capitala culturala: es un centre internacionau de musica classica e a Piasco pròche Saluces l'usina Salvi de arpas es coneissuda dins lo monde. Leis orquestras de aut nivèu crompon de arpas de concert Salvi.

  • 1
  • 0
Fredo Valla Ostana Valadas occitanas
1.

Es mai que mai emportant que ilh sìe un engajament de lo monde d'Occitania Granda sobre aquesta candidatura.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article