Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Covid-19: creis la demanda d’eliminacion dels brevets suls vaccins

Amb aquela eliminacion la produccion de vaccins aumentariá de 12 a 60 milions de dòsis per jorn

| @Right2Cure

Tèxte legit

Creis amb vam la demanda d’eliminacion dels brevets suls vaccins contra la covid-19 per que se pòscan produire e distribuir pertot. Una demanda umanitària mas tanben necessària, se prenèm en compte que se cèrtas regions de la planeta atenhon pas l’immunitat, de nòvas variantas del virus poirián espelir e tornar atacar a l’escala mondiala. Una demanda necessària tanben per nosautres, que las chifras de mòrts de covid-19 son de mai en mai esglasiantas en cò nòstre.
 
La proposicion la lancèron los govèrns de Sud-africa e Índia a l’Organizacion Mondiala del Comèrci. Puèi, an jonch la demanda Mètges sens Frontièras e l’Organizacion Mondiala de la Salut, entre tantas organizacions. Sollicitan que la supression dels brevets siá acompanhada d’un escambi de coneissenças e de tecnologia, e tanben d’investiments coordenats en recèrca, desvolopament e capacitat de produccion.
 
Ara, mai de 170 prèmis Nobel e ancians dirigents d’estats an mandat una letra al president dels Estats Units, Joe Biden, per fin que sostenga l’eliminacion dels brevets e que lo vaccin arribe als païses pus paures. La letra la signan, entre tant, l’èx-president francés François Hollande e l’èx-president del govèrn espanhòl José Luís Rodríguez Zapatero.
 
Segon los expèrts, amb la supression dels brevets suls vaccins, la produccion aumentariá de 12 a 60 milions de dòsis per jorn, en consequéncia de qué d’aicí a 8 meses se poiriá immunizar tota la planeta. De mai en mai de mètges reclaman que la situacion siá jol contraròtle dels govèrns e non pas de societats privadas de la tòca lucrativa.
 
 
Objectiu: un milion de signaturas dins l’UE
 
Ara, lo debat es al sen de l’Organizacion Mondiala del Comèrci, mas los païses pus rics s’opausan a l'iniciativa. Per aquela rason es espelida una Iniciativa Ciutadana Europèa. De scientifics e d'organizacions medicalas se baton per aténher un milion de signaturas dins l’Union Europèa e prepausar a la Comission Europèa un cambiament legislatiu suls brevets. Se pòt signar sus aqueste ligam.

 

 
 

 



abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article