Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Arle: polemica pel projècte d’autoestrada que deu traversar Camarga e Crau

La vila d’Arle es saturada pel trafec estradièr. Un projècte de solucion es dins los tiradors, mas s’agís de traversar de tèrras ricas en biodiversitat

| Ciarán Ó Muirgheasa

Tèxte legit

Polemica pel projècte d’una autoestrada que deu traversar las planas de Camarga e Crau. Après 25 ans de debats, per resòlver lo problèma de la fòrta circulacion automobila que la supòrta Arle, las autoritats an pensat a un contornejament autoestradièr. S’agís d’un nòu traçat sus 13 km, çò rapòrta France 3.
 
D’un caire, d’agricultors, d’elevaires e d’ecologistas se mobilizan contra aquel projècte
que traversarà de tèrras agricòlas e de natura salvatja ricas en biodiversitat. D’autre caire, d’estatjants d’Arle sostenon al contrari lo projècte a causa de l’enòrme trafec de veituras e camions qu’afècta la capitala de Camarga.

 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

Son los poders publics qu'an aguda aquesta idèa o son las multinaionalas en manca de grandas òbras publicas ?
Los uns o los autres, los uns e los autres, amb l'ajuda del plantofatge dels ernarcas que passan dels uns als autres sens remòrs de consciéncia. Ne pòdon pas aver : n'an pas... de consciéncia.
Aqueles golamasses fan coma diguèt Loïs lo XVen : Après nosautres, lo deluvi!

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article