Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Los militars qu’an signat la declaracion insurreccionala seràn sancionats

Pel general Lecointre, cap d’Estat-Major de las armadas, es “una temptativa de manipòla inacceptabla”

Lo general Lecointre, cap d’Estat-major de las armadas de França
Lo general Lecointre, cap d’Estat-major de las armadas de França | Ecole polytechnique

Tèxte legit

L’armada francesa sancionarà los militars qu’an signat una declaracion insurreccionala islamofòba e reaccionària. Lo cap d’Estat-Major de las armadas, lo general François Lecointre, a explicat que la majoritat dels signataris —environ 1500 al total— son de militars retirats, mas que n’i a 18 d’actius. En çò que tanh a la vintena de generals que promoguèron lo document, Lecointre a dich que deurián respondre davant la justícia militara e que serián obligats de prene lor retirada.
 
Quant als militars actius, dont quatre oficièrs, lo general Lecointre a assegurat que se prendriá de sancions disciplinàrias, que serián mai duras pels qu’an un reng mai naut. “Del mai nautas son las responsabilitats, del mai fòrt es lo caractèr obligatòri de neutralitat e d’exemplaritat”, çò a dich. Pasmens, a volgut nuançar en precisant que los signataris son un grop residual: 18 militars de fòrças armadas de 210 000 personas.
 
La letra, publicada dins la revista ultraconservatritz Valeurs Actuelles, a fach polemica dins l’estat francés. La presidenta del partit d’extrèma drecha Recampament Nacional, Marine Le Pen, declarèt que partejava lors “analisis e afliccion”. De son caire, Jean-Luc Mélenchon, lo dirigent del partit d’esquèrra La França Insomesa, qualificava la letra d’“estupefasenta declaracion de militars que s’atribuisson lo drech de cridar lors collègas de las fòrças armadas activas a intervenir contra los islamoesquerristas”, e planhiá que “60 ans après lo putsch d’Argièr, 20 generals menac[èsson] explicitament la Republica d’un còp d’estat militar”.
 
Dins lo tèxt, los militars parlavan de la desagregacion de França, criticavan l’antiracisme e l’islamisme, e se mostravan “dispausats a sosténer las politicas que prendrián en consideracion la salvagarda de la Nacion”.
 
Pel general Lecointre, la letra es “una temptativa de manipòla inacceptabla”.
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
10.

An de ser expedienats e expulsats.

  • 2
  • 2
Julien Berlin
9.

Ai pas tot entendut : lei generaus retirats «serián obligats de prene lor retirada.» ??

Es un second gras de retirada ? Vou dire quauquarren coma radiacion de la reserva bensai ?

  • 1
  • 0
ltrobat
8.

#6#6 Qu'atendem lo vòste article. Gahatz-ve lo calam e haut, au tribalh !

  • 3
  • 2
ltrobat
7.

#6 Qu'atendem lo vòste article. Gahatz-ve lo Calama e haut, au tribalh !

  • 7
  • 3
Ugène
6.

#4 Sèi bien sorprés que n'i age pas una sola linha de legir dinc Jornalet !
Visatz lo liam que sèc... aquò sembla Sarajevo dinc los ans 90 ! → https://urlz.fr/fyMx

  • 3
  • 16

Escriu un comentari sus aqueste article