Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Brussèlas demanda que los estrangièrs vaccinats pòscan viatjar dins l’UE per reviscolar lo torisme

La Comission Europèa tanben demanda la redobertura de las frontièras extèrnas de l’UE pels païses amb “una bona situacion epidemiologica”

Tèxte legit

Brussèlas demanda la redobertura de las frontièras extèrnas de l'Union Europèa pels païses amb “una bona situacion epidemiologica” e pels toristas vaccinats. “Es ora de reviscolar lo torisme”, çò defendèt dimars la presidenta de la Comission Europèa, Ursula von der Leyen.
 
La Comission Europèa a precisat que solament los vaccinats amb de vaccins aprovats per l’Agéncia Europèa del Medicament (ÈMA) poiràn intrar dins l’UE. Pasmens, a daissat dobèrta la possibilitat que s’accèpte d’autres vaccins se tenon lo supòrt de l’OMS.
 
A mai, la Comission Europèa reclama d’espandir la lista de païses dont s’acceptarà de viatjaires. A l’ora d’ara s’accèpta los païses amb una situacion epidemiologica similara o melhora que l’europèa coma Austràlia o la Nòva Zelanda. Ça que la, cada estat de l’UE a la competéncia de decidir la redobertura de las frontièras amb de païses tèrces.
 
 
 
 


 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

I a pas res de mai important dins la vida que lo torisme de massa. Per çò qu'es d'aqueste torisme que se tracha. Lo virus tanben farà de torisme e se passejarà a son aise un còp de mai.
I a un an, èrem arribats a nos mainar qu'i a de causas indispensablas e d'autras qu'o son mens ; s'es quitament descobèrt que pel bon foncionament, dels espitals, emai de la societat tota, los que fan la neteja son indispensables.
Tot aquò es oblidat. Lèu, tot serà indispensable. Ara, quitament las discotècas son indispensablas.
A ! Tornar a la vida d'abans ! E sustot se copar pas lo cap per traire de leiçons de la pandemia...

  • 5
  • 0
Black Blòc Joe
1.

Brussèlas demanda que los estrangièrs vaccinats pòscan viatjar dins l’UE per reviscolar lo torisme.
La Comission Europèa tanben demanda la redobertura de las frontièras extèrnas de l’UE pels païses amb “una bona situacion epidemiologica”. E… demanda pas sulpic la liberacion dels ciutadans catalans independentistas, per que pòsca subreviure la democracia ?

  • 13
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article