Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Tianwen-1: lo robòt chinés s’es plan pausat sus Mart

Pendent tres meses collectarà de donadas sus la composicion de la superfícia de la Planeta Roja, sus son estructura geologica e son clima

Tèxte legit

China a mandat amb succès un robòt sus Mart. Dissabte de matin, lo robòt Tianwen-1 capitèt ben a se pausar sus la Planeta Roja. Es lo primièr engenh chinés a aténher una autra planeta. Tianwen-1 quitèt la Tèrra lo 23 de julhet e en febrièr passat ja orbitava a l’entorn de Mart.
 
Desenant, lo robòt chinés amassarà pendent tres meses d’informacion sus la composicion de la superfícia de Mart, son estructura geologica e son clima. La tòca de la mission chinesa sus Mart es de cercar d'evidéncias de vida, actuala e passada, de crear de mapas de la superfícia, d’examinar la composicion del sòl e la distribucion del glaç, d’estudiar l'atmosfèra, en particular son ionosfèra.

 



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
2.

Lo planeta roja a de ser per a los xineses que son roges. Lo planeta gris a de ser per los que tenen los oelhs grisos, e lo planets oriflama per los qu' avem la bandera oriflama. Es atal amics. Es atal !

  • 2
  • 1
Maignial Galhac
1.

Extraordinari! Fin ara, sonque los estat-units d'America avian capitat a pausar un robòt fonccional subre Mart. La reüssida chinesa es una bona nòva per l'exploracion del sistèma solar.

  • 3
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article